Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

183_OPERÁCIÓS RENDSZEREK ELMÉLETE

Ár:
1.270 Ft
Menny.:

Leírás

A számítógép-architektúra egyik komponense az operációs rendszer. Az operációs rendszer születésének ideje nem esik egybe az első hardver-architektúrák elkészítésével; az első számítógépeken nem futottak operációs rendszerek, napjaink elosztott rendszerei esetében pedig nehéz elkülöníteni azt a szoftverrendszert, amelyik az egyedi gépek klasszikus operációs rendszer-funkciókat látja el. Az alkalmazott számítástechnika kezdeti éveiben a felhasználói szoftverinterfész hiánya nem okozott problémát, mert a megoldandó feladatok általában a numerikus matematika tárgyköréből kerültek ki, párhuzamosan nem futott több program a gépeken, végül pedig, a számítógéppel csak professzionális, a gépet a legmélyebb rétegéig ismerő felhasználók érintkezhettek.

Később, amikor a számítógép áruvá vált – méghozzá nagyon drága áruvá –, a felhasználók pedig már nem csak tudósok és hivatásos informatikusok voltak, felmerült az igény, hogy a gép kihasználásának hatékonysága maximális legyen, üzemeltetésének fajlagos költségei csökkenjenek, kezelése pedig egyszerűsödjön. Olyan szoftverrendszerek születtek, amelyek a fenti feladatok egyidejű megoldását tűzték ki célul. Ezek a rendszerek a legbonyolultabb rendszerprogramok: az operációs rendszerek.

A 183-as kóddal ellátott Operációs rendszerek elmélete A CIT-modul az operációs rendszerek elméletének általános kérdéseit tárgyalja; így számos algoritmus-szintű részletet, amelyek a konkrét megvalósításokat is lehetővé tennék, nem ismertetünk. Ennek oka, hogy a 183-as modul minden professzionális CIT-fokozat tantervébe beépül, így olyanokéba is, amelyek ez előbbi konkrétumokat nem igénylik. A konkrét megoldásokat, a rendszerprogramozói specifikumokat, a 199-es Operációs rendszerek elmélete B CIT-modul tárgyalja. Ebben a modulban a hardver egységeknek – processzor, vezérlők, óra, merevlemezek, memória – olyan szintű ismertetését nyújtjuk, amelyek a rendszerprogramozási feladatok ellátásához nélkülözhetetlenek. A 183 Operációs rendszerek A modul tehát egy bevezető kurzus, amelyik olyan ismereteket tartalmaz, amelyeket minden olyan hivatásos informatikusnak ismernie kell, aki valamelyik CIT fokozat elnyerésére pályázik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés