Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Héber olvasókönyv kezdőknek

Ár:
1.990 Ft
Menny.:

Leírás

A héber betűkkel való megismerkedés, a héber betűkkel írt szövegek elolvasásának képessége a belépési pont abba a varázslatos világba, amely több mint négyezer éve indult útjának, és amely a zsidó-keresztény kultúra alapját is képezi.

A Tóra szövege, a Szóbeli Tan később leírt könyvei, a diaszpórában élt zsidóság jiddis és ladino nyelve, de a jelenkor Izrael államának nyelve, a modern héber (ivrit) is ezen az ősrégi ábécén alapulnak.

A héber ábécé egy úgynevezett mássalhangzó-ábécé, ami azt jelenti, hogy a betűkészlete csak mássalhangzókból áll. A mássalhangzók alatti pontozás, az olvasást segítendő a magánhangzókat jelöli, de gyakori a pontozatlan szöveg is.

E kis füzet nem nyelvkönyv, mindössze a latintól különböző héber betűkkel, írt, eltérő nyelvű – nem csak héber – szövegek elolvasásához nyújt támogatást.

A füzethez kapcsolódó, https://www.szofipress.com/helloheber.html weboldalon olyan hasznos linkeket talál, amely nem csak a megtanultak gyakorlását teszik lehetővé, de a héber vagy jiddis nyelv alapjainak elsajátításán túl lehetősége nyílik többek között a Tóra eredeti nyelven való olvasására is

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés